El bon ambient va envoltar la Fira Fora Estocs 2016

La Fira Fora Estocs i Molt Més, organitzada per l’Associació de Comerciants de Castellar, amb la col·laboració de l’Ajuntament de la vila, va instal·lar-se el passat diumenge, 28 de febrer, a la plaça d’El Mirador. A partir de les 10 del matí la trentena de paradetes participants van obrir fins a quarts de 3 de la tarda.

Tot i que les prediccions del temps no eren massa bones, vam apostar per fer la Fira i va ser un encert“, va afirmar Marc Andreví, president de Comerç Castellar. L’amenaça de la pluja va fer dubtar als organitzadors, que finalment van decidir instal·lar els estands. “La resposta de la gent va ser força bona tenint en compte la predicció que es preveia“, va assegurar Andreví, ja que a partir de les 11 del matí l’esdeveniment va començar a animar-se i fins a les 12.30 hores el degoteig va ser constant. A més a més, també cal destacar que malgrat les males prediccions meteorològiques cap dels inscrits es va fer enrere i tots van assistir a l’esdeveniment. Una actitud que des de l’organització valoren positivament, ja que reflecteix les ganes dels participants d’assistir i donar a conèixer els seus productes, tot i el risc que podia suposar muntar la parada, perquè el temps era força inestable.

Les sensacions dels paradistes també són bastant positives“, va dir el president de Comerç Castellar. Tot i que la tendència dels assistents és més de mirar, hi va haver força vendes. Hi havia 16 parades d’establiments locals, entre les quals n’hi havia de sectors molt variats. Des d’alimentació amb la xarcuteria Dejuan, la pizzeria Cal Camilo o la mateixa pastisseria Andreví, de roba infantil amb els comerços Pessigolles, Midudu i La Botiga de les Llanes, d’equipament esportiu amb Skate Shop i Esports Castellar, les sabateries Luque&Luque i Rodana, el Garden Dicoma, l’artesania de vidre de Nualart, la roba per a dona d’El Baratet i Culdesac, una parada amb cremes i productes de bellesa d’aloe vera i també el taller de maquillatge i d’anglès de l’escola d’idiomes Speak Castellar.

D’altra banda, van assistir a la fira artesans i botiguers d’altres poblacions amb una oferta variada. Hi havia el sector alimentari amb embotits, formatges i, fins i tot, ametlles garapinyades i, sobretot, abundava la presència de parades de roba. També van participar l’escola FEDAC Castellar i l’associació local ADA. Els més petits, van poder divertir-se saltant en un inflable infantil, per al qual podien obtenir vals del 50% de descompte si feien alguna compra a les parades participants.

Durant la fira, els visitants van poder dipositar unes butlletes per participar al sorteig d’entrades pel BRAM! Al final de l’activitat, es va fer la rifa amb les prop de 700 butlletes dipositades i es van repartir 5 entrades dobles per a qualsevol de les projeccions de la secció oficial del BRAM! i 5 entrades dobles per a un dels tres següents títols de la secció castellarencs de cine: Segon origen, Sonata per a Violoncel i No estem sols.