STREET MARKET 1900

La fira Street Market 1900 va omplir de paradetes de tot tipus els carrers Sala Boadella i Hospital el diumenge 9 de setembre. L’activitat que estava dintre del programa de la Festa Major, va ser organitzada per Comerç Castellar amb la col·laboració de l’Ajuntament durant tot el dia.
Aquest any l’esdeveniment afegeix al seu nom “1900”, ja que l’ambientació va estar lligada a principis del segle XX, durant l’època Victoriana, on van aparèixer grans inventors, físics i catedràtics que van revolucionar el món amb les seves idees fent canviar el nostre planeta. Amb Tesla va arribar l’electricitat alterna, el control remot i la ràdio; amb físics com Marie Curie l’estudi de les radiacions; amb Jules Verne la literatura fantàstica, amb el germans Lumière…
Per donar un caire divertit i singular a la jornada es van passejar dos actors vestits amb la moda Steampunk que van donar informació sobre el sorteig de la visita guiada a l’Església de Sant Esteve d’estil neogòtic així com la cripta de la família Tolrà. A les 11 del matí es va fer un taller de trencadís pels més petits, on els nens i nenes van fer les seves pròpies obres inspirades en Gaudí.

Dins la Fira hi va haver una trentena de parades que van oferir als visitants productes tan variats com roba i calçat, passant per llibres, pintura, música i artesania, a més tota una varietat dintre del sector de l’alimentació amb embotits, formatges, tomàquets, i garapinyades, també vam comptar amb dues exposicions de mobiliari i cotxes, i fins i tot, un tastet de vermut a granel.
Per altra banda, la fira també va tenir dues col·laboracions de luxe, pel matí amb Diversion Gospel Cor i per la tarda amb Espai Art que ens van emocionar amb les seves actuacions.